zaterdag 30 maart 2013

Hanne's plaid

.
Een paar jaar geleden dook mijn toen zeventien-jarige nichtje Hanne met verve in het fenomeen haken. Ze volgde een cursus en leerde onder andere een mooie granny square haken.



Ze koos een stapel bolletjes en besloot tot een sprei. Een ambitieus plan! Maar Hanne zette door, haakte een tas vol vierkantjes, totdat ze er meer dan tweehonderd had.

"Wat nu, tante?" vroeg ze me. Op de verjaardag van mijn moeder (haar oma) legden we alle vierkantjes in een enorme rechthoek naast elkaar: het waren welgeteld 13 rijen van 19 vierkantjes!


 


Hanne nam zeven rijen van losse vierkantjes mee naar huis en ik reed met zes rijen huiswaarts. Ons doel: allebei een halve deken formeren.



Kijk, dit is mijn helft van de deken geworden.



En dit is die van Hanne. Halverwege het deken-project zagen we elkaar in Hanne's studentenstad en kon ik hem snel even op de foto zetten.





In haar kamer kon ik het niet laten om de leuke, hippe, vintage spulletjes te fotograferen die ik er tegenkwam.  In deze unieke omgeving zal haar zelfgemaakte deken een mooie aanvulling zijn.




Trouwens, ook in mijn huis misstaat hij niet; overal waar ik hem neer leg mixt hij moeiteloos met de omgeving. Mmm, afstand doen zal niet makkelijk zijn!



Hier vind je alle informatie over deze plaid (patroon, materiaalinfo en wijze van aan elkaar haken). 
De enige foto die nog mist is natuurlijk die waarop beide delen aan elkaar zijn gehaakt; die houden jullie van me te goed!